Break out sessie
13:55 - 14:30

- Gas Off, Electric On! - Rudy Grevers Alklima

Rudy Grevers
Consultant regio Noord-Oost bij Alklima BV / Mitsubishi Electric Klimaatconcepten
Alklima

Het boek van fossiele brandstoffen gaat sluiten. Hernieuwbare energie is al lang niet meer een alternatief maar de overtuigende maatstaf. Alklima B.V. / Mitsubishi Electric bouwt door heel Nederland aan een “All-Electric” leefomgeving in renovatie en nieuwbouw door middel van innovatieve en duurzame klimaatconcepten. De transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen krijgt steeds meer vorm waarbij bedrijfstak overschrijdende kennisdeling en innovatie een eis is geworden.
Bent u benieuwd voor welke uitdagingen er nu al oplossingen gevonden zijn?

Break out sessie
13:55 - 14:30

- Marker Wadden, innovatie in de waterbouw - namens Bouwend Nederland Philip Makkink Natuurmonumenten

Philip Makkink
Partnerschappen en financiering Marker Wadden
NatuurmomumentenNederland krijgt er een nieuwe eilandengroep van zo’n 1000 ha bij: de Marker Wadden, een archipel van natuureilanden die zorgen voor natuurherstel van het Markermeer. Het project Marker Wadden is een initiatief van Natuurmonumenten.

In het voortraject is door opdrachtgevers de markt via de Taskforce Deltatechnologie gevraagd om mee te denken. Natuurlijk over hoe het project aan te besteden en de contractvorm in elkaar te steken. Maar ook over mogelijkheden om het ontwerp te verbeteren om de financiering en het ontwikkelproces te ondersteunen. Een prachtig voorbeeld van de toegevoegde waarde die de samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers in een vroeg stadium biedt. In 2016 is Boskalis in opdracht van Natuurmonumenten, het Rijk en de provincie Flevoland gestart met de aanleg.

In deze sessie gaan we in op het proces van deze ontwikkeling, de innovatieve aspecten van de bouw en de mogelijkheden om opgedane kennis en ervaringen in de toekomst in te zetten.

Break out sessie
13:55 - 14:30

- BSI Kitemark™ for BIM: Overcoming the BIM compliance challenge - Gary Pattison BSI Group

Gary Pattison
Product Certification, Certification Manager – BIM & Digital Construction
BSI Group

BSI, the business standards company, has launched a new Kitemark™ for BIM (Building Information Modelling) to help the construction industry demonstrate their ability to integrate BIM into their processes and to deliver BIM Level 2 projects.

BAM Infra is taking BIM to the next level by becoming the first Dutch organization to achieve new BSI Kitemark™ for BIM Design & Construction (PAS 1192-2) and BIM Asset Management (PAS 1192-3). Get a first-hand experience of BSI Kitemark™ for BIM and how it is paving the way for a new era of digital technology in construction.

Break out sessie
13:55 - 14:30

- Toepassing op de circulaire economie - Nico Heijmen Infinity Repair

Nico Heijmen
Directeur
Inifinity Repair

In deze interactive presetatie hoort u hoe u als startup gericht op circulaire economie concreet kan worden met als praktijkvoorbeeld Infinity Repair.
Nieuwe invalshoeken voor een behoefte gericht op de herstel en renovatie markt. Hoe ga je om met nieuwe technieken zoals deze samenkomen in Infinity Repair.

De opbouw van het totaalconcept begon door een behoefte inventarisatie vanuit vastgoedeigenaren en ervaringen die ik jaren lang heb opgedaan in de renovatiemarkt. Afgelopen jaren zijn nieuwe technieken ontwikkeld maar hoe maak je ze toepasbaar voor een traditionele reparatie en renovatie markt.

Break out sessie
13:55 - 14:30

- Transparante businessmodellen en innovaties voor circulair slopen van gebouwen en objecten - Rob Buren Schouten Bouw & Ontwikkeling en Eric van Roekel GBN

Eric van Roekel
Directeur
GBN


en

Rob Buren
Directeur Bouw & Algemene Zaken
Schouten Bouw & Ontwikkeling

 

In 2040 slopen wij geen gebouwen meer, maar winnen grondstoffen terug welke wij tijdelijk ergens hebben opgeslagen. Ketensamenwerking, transparante businessmodellen en nieuwe innovaties zijn nodig om dit te realiseren. Vandaag al nadenken over de grondstof van morgen. Goedkoper en duurzamer, het is mogelijk! Dit vraagt wel om vertrouwen, zijn wij hier al klaar voor? GBN en Schouten nemen u mee in deze nieuwe wereld.

Partners

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.