Petran van Heel

Petran van Heel

Werkt als sector banker Bouw bij ABN AMRO. Vanuit die functie volgt hij de belangrijkste trends in de bouwsector en heeft daarover een continue dialoog met relaties, prospects en andere stakeholders. Na het afronden van de Technische Universiteit Delft en de Rotterdam School of Management heeft Petran brede nationale en internationale ervaring opgedaan aan zowel de bouw- als de financiële kant. Na zijn start als vastgoed ontwikkelaar binnen BAM heeft hij voor BAM enige tijd in London gewerkt aan financiering van projecten. Terug in Nederland heeft hij zijn gecombineerde ervaring ingezet binnen BAM PPP. Vervolgens heeft Petran de stap gemaakt naar vastgoedontwikkeling bij Rabo Vastgoed Groep (MAB). Daar heeft hij gewerkt aan grootschalige binnen stedelijke (transformatie) projecten in zowel acquisitie als concept-ontwikkeling en realisatie. Als sector banker bespreekt hij vanuit zijn specifieke achtergrond de trends binnen de bouw en het vastgoed en welke kansen dit creëert voor de ondernemers. ‘Duurzaamheid gaat hand in hand met samenwerken en partnerships. Kennis uitwisselen en elkaar verder helpen: dat wil ABN AMRO faciliteren en stimuleren. Building Holland is hiervoor een uitstekend platform’. Petran geeft in dit filmpje en in deze vlog zijn visie op duurzaamheid. Kijk voor al zijn publicaties op https://insights.abnamro.nl/contact/petran-van-heel/

 
Stan Roestenberg

Stan Roestenberg

Is na zijn studies HTS bouwkunde en bedrijfskunde op Nijenrode werkzaam geweest bij EMPEO te Utrecht ( Bredero Bouw), Bouwborg in Groningen ( nu Ballast Nedam) en Aan de Stegge in Twello. Tussentijds zijn MBA gehaald aan TIAS/NIMBAS. Directeur/eigenaar van Bohemen B.V., een ontwikkelaar van RuimteResultaat voor de eigenaar, gebruiker en de omgeving. Ervaring met Publiek Private Samenwerking en integrale ontwikkeling van infrastructuur, wonen en werken zoals Sijtwende, A4/W4 Leidse regio en de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Met deze projecten twee maal genomineerd voor de gouden Piramide (overheidsprijs voor excellent opdrachtgeverschap). Auteur van het boek “ de kunst van het ontwikkelen”. Sinds 2010 bezig met het optimaliseren van het bouwproces via bouwen met leveranciers, tijdsregistratie, bouwen vanuit BIM en het optimaliseren van het bouwproces met een hogere kwaliteit. Initiatiefnemer van de ontwikkeling van KYP software waarmee de communicatie over de status en voortgang van projecten verbeterd en informatie transparant beschikbaar komt aan alle projectpartners. Brede maatschappelijke belangstelling wat zich heeft geuit via commissariaten bij organisatie van kinderdagverblijven, verzorgings- en verpleegtehuis, enkele woningcorporaties, een ROC, en nu nog voorzitter van “steun”-stichting gelieerd aan Haaglanden Medisch Centrum. Getrouwd, 3 kinderen en wonende te Noordwijk

 
Lennart Graaff

Lennart Graaff

Is partner en oprichter van BLOC, ontwikkelaar van uitgesproken projecten. Van ’s-werelds eerste CO2 smart grid tot ultra-innovatieve gebouwen als de Dutch Windwheel en de Dutch Mountains. Hoewel hij niet zoveel van technologie zegt te weten, werd hij in 2015 genomineerd voor de World Technology Award.

 
Nico Heijmen

Nico Heijmen

Is gespecialiseerd in het begeleiden van innovatieve (uitvoerende-) projecten binnen het krachtenveld van opdrachtgever, kennis- en wetenschap en marktpartijen. Deze specialisatie is opgebouwd door kennis en ervaring binnen de bouwsector. Vanaf 1993 ben ik zelfstandig ondernemer en gestart met het opzetten van een bouwonderneming. Door avondopleidingen (o.a. wo, bedrijfskunde en veranderings- innovatiemanagement) gespecialiseerd in (cultuur-) veranderingstrajecten gericht op de bouwsector. In de periode 2007 t/m 2011 ben ik betrokken geweest bij een door de overheid gesubsidieerd programma, dat vooral gericht was op een cultuurverandering binnen de sector. Mijn bijdrage binnen dit programma was gericht op het organiseren van workshops, het begeleiden van onderzoeken op het gebied van Integriteit en Transparantie, een leidraad voor transparantie ontwikkelen en het bijwonen van regionale bijeenkomsten. Op dit moment ben ik actief binnen twee organisatie Building Changes en Infinity Repair. Uit de visie van Building Changes is Infinity Repair ontstaan om hiermee concreet een bijdrage te leveren aan een bouwsector die weer een volwaardige partner wordt bij het oplossen van maatschappelijke problemen zodat de bouwsector weer de lead neemt op issues zoals duurzaamheid, energie en klimaatbestendigheid. Dat ze weer proactief, daadkrachtig en oplossingsgericht acteert. Dat kan alleen door slimmer te werken i.p.v. harder te werken. En dat betekent ook meer doen in plaats van teveel praten en te weinig concrete meters maken. Dat het mogelijk is laten wij met Infinity Repair zien. Je kan aanpak en gedachtegang veranderen in de bouwsector. Dit doen wij nu voor de herstel en renovatiemarkt gericht op herstel van houtenkozijnen.

 
Rudy Grevers

Rudy Grevers

Werkt sinds 2011 bij Alklima BV, exclusief leverancier van Mitsubishi Electric Living Environment klimaatsystemen in Nederland. Hij adviseert klimaatconcepten voor zowel gezondheidszorg, hotels, utiliteit, retail en woningbouw. Vanuit bijna twintig jaar ervaring in de installatietechniek speelt hij als adviseur van opdrachtgevers, eindgebruikers, adviseurs en installateurs een centrale rol in het realiseren van het optimale binnenklimaat door middel van “All Electric” klimaatconcepten. Dankzij zijn opleiding als BREEAM-expert (Nieuwbouw en In-Use) voegt hij bovendien belangrijke waarde toe door installateurs, adviseurs en alle andere partijen in het bouwteam te begeleiden tot en met de toets door een externe assessor.

 
Gary Pattison

Gary Pattison

Joining BSI in 2013, immediately after completing his Masters in Theoretical Physics, Gary initially helped develop and manage BSI’s EN 1090 (CPR) CE marking scheme which was launched to meet the 2014 requirement. Since then he has continued to manage this and several other schemes, but his principle focus is in the development and management of BIM certification schemes. He is technically experienced in this area and has conducted a large proportion of assessments for BIM schemes.

 
Philip Makkink

Philip Makkink

Staat voor het verbinden van organisaties en het realiseren van maatschappelijke impact. Zijn belangstelling voor natuur en landschap brachten hem in 2014 bij Natuurmonumenten. Hier werkt hij aan de ontwikkeling van Marker Wadden, een nieuwe archipel in het Markermeer en één van de grootste natuurontwikkelingsprojecten in Europa. Met Marker Wadden wordt gewerkt aan herstel en ontwikkeling van de natuur van het Markermeer. Een ontwikkeling met brede maatschappelijke baten voor de Metropoolregio Amsterdam en innovatie voor de waterbouwsector.

 
Rob Buren

Rob Buren

Begon zijn carrière niet zoals vele mensen wellicht verwachten in de bouw, maar in de petrochemische industrie. Na werkzaam geweest te zijn in o.a. het Midden-Oosten en Afrika, is hij bij terugkomst de bouwwereld gaan verkennen. Na diverse management functies in de bouwsector is hij in 2016 gestart bij Schouten Bouw & Ontwikkeling als Directeur Bouw & Algemene Zaken. Rob’s passie en interesse liggen bij de onderwerpen Keteninnovatie en Duurzaamheid. Samen met het MT neemt hij deze twee pijlers mee in de strategische doelstelling en realisatie van Schouten, als duurzame bouwer en ontwikkelaar.

 
Eric van Roekel

Eric van Roekel

Is directeur van GBN Groep, een 100% Strukton bedrijf, waarbij hij zich dagelijks inzet om de wereld meer circulair te maken op een economisch verantwoorde wijze. Vanuit het netwerk van meer dan 25 eigen locaties in Nederland probeert hij materialen die vrijkomen binnen (bouw)projecten en of nodig zijn weer zo efficiënt mogelijk aan elkaar te koppelen. Het dienstverleningsproces is opgebouwd uit verschillende schakels, die samen een keten vormen. Door de keten zo klein en intensief mogelijk te maken, worden (bouw)projecten nog efficiënter en duurzamer. Hiernaast is hij ook directeur van C2CA Technology B.V. een innovatieve startup waar GBN samen met TUDelft investeert in nieuwe technologieën voor 100% betonrecycling. Met het ontwikkelde C2CA proces welke staat voor “Concrete To Cement and Aggregates” zijn zij in staat om van sloop beton weer zand grind en cement terug te winnen. Afgelopen jaren heeft Eric zich intensief bezig gehouden met Europees onderzoek. Hiervoor was hij betrokken bij een aantal grote Europese projecten in het kader van het Horizon 2020 programma. Binnen de programma’s HISER en VEEP lag zijn focus op circulair slopen en betonrecycling.

 
Richard van Hooijdonk

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. In 2015 en 2016 is Richard van Hooijdonk verkozen tot meest gevraagde trendwatcher en futurist van Nederland. Zijn inspiratiesessies zijn al door ruim 420.000 mensen bijgewoond. Je komt Richard van Hooijdonk regelmatig tegen op radio en televisie. Hij presenteert iedere week ‘Mindshift’ op BNR en daarnaast is hij regelmatig te zien bij RTL Boulevard, het RTL Journaal en RTLZ. Met zijn internationale researchteam van 20 specialisten onderzoekt hij dagelijks vele trends op het gebied van robots, zelfrijdend vervoer, Internet of Things, biotech, nanotech, neurotech, blockchain, 3D en 4D printing en natuurlijk ook augmented en virtual reality. Ook de impact op vele sectoren wordt in kaart gebracht. Wekelijks wordt het onderzoek gepubliceerd in aantrekkelijke artikelen, e-books, whitepapers en vele lezingen.

 
Arno Pronk

Arno Pronk

Onderwijs Aan de Technische Universiteit Delft (1994) ben ik opgeleid tot architect. Daarna heb ik een tweejarig postacademisch traject doorlopen bij het Stan Ackerman Instituut. Aan de TU-Delft en Eindhoven heb ik een pedagogisch traject doorlopen. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd om zeilinstructeur te worden. Van 2000 tot 2002 was ik universitair docent aan de Technische Universiteit Delft, Faculteit Architectuur, leerstoel Productontwikkeling onder leiding van Prof. Alan Brookes. Dezelfde functie bekleedde ik van 2002 tot 2013 aan de Technische Universiteit Eindhoven bij de Faculteit Built Environment, leerstoel Productontwikkeling onder leiding van Prof. Jos Lichtenberg. Sinds 2008 ben ik verbonden aan de aan de KU Leuven Faculteit Architectuur als assistent docent. In deze functie was ik verantwoordelijk voor de elective Lichtgewicht structuren en materialen, de workshop Structuur - verdiepend en Materiaalleer voor eerste- en tweedejaars studenten Architectuur en Interieurarchitectuur. Sinds 2013 ben ik voor 0.8 fte werkzaam als universitair docent aan de TU/e bij de Unit Structural Design, leeststoel Innovative Structural Design onder leiding van Patrick Teuffel. De werkzaamheden betroffen verschillende designstudio’s en colleges met studenten Architectuur en studenten Bouwtechnologie in de Bachelor- en Masteropleiding. In de afgelopen 15 jaar heb ik meer dan 60 afstudeerders van de richting architectuur en bouwtechniek begeleid. De eerste jaren heb ik lesgegeven in de Bachelor, maar nu vooral in de Master. Er zijn maar weinig dingen zo mooi als het begeleiden van studenten in hun studie. De synergie tussen onderzoek, ontwerpen en onderwijs zijn voor mij belangrijk. Voor mij is het ook bijzonder inspirerend om te participeren in internationale onderwijsprojecten zoals: 2009 - Workshop Advanced Architectural Structures, 2015 - Workshop Flexible Moulding in Amsterdam, 2016 en 2017 - Summer school in China en Finland. Onderzoek In januari hoop ik mijn PhD over flexibele maltechniek voor fluid architecture te kunnen verdedigen. Daarnaast ben ik dit jaar voorzitter geworden van de internationale werkgroep Advanced Manufacturing and Materials. Met de expressieve ontwerpende kant van het architectenvak heb ik grote affiniteit. Deze affiniteit heb ik altijd verbonden met technische vakken, waaronder materiaalleer, draagconstructies en bouwmethodiek. De realisatie van innovatieve architectuur probeer ik te verbinden met academisch onderzoek naar constructies, materialen en technieken. In het verleden heb ik in samenwerking met Geelen Beton de aanpasbare Slimline ® vloer ontwikkeld. Dit product is bijzonder succesvol en wordt nu bijvoorbeeld toegepast in de nieuwbouw van het Europees Patent Bureau in Rijswijk en in het verleden in bijvoorbeeld Kraanspoor in Amsterdam. Met betrekking tot de gebouwde omgeving wordt het naar mijn idee haalbaar om gebouwen te ontwikkelen die volledig of nagenoeg zelfvoorzienend of circulair zijn. Het toevoegen van lichte draagconstructies voor de transformatie van (bestaande) gebouwen tot een autarkisch of op zijn minst energieneutraal geheel zie ik als een belangrijke opgave voor het bouwkundig onderzoek. Daarbij denk ik aan het plaatsen van bijvoorbeeld tweedehuidfacades en atriumoverkappingen met voorgespannen membranen en kussens. Met betrekking tot circulair bouwen realiseer ik dit jaar twee woningen in Amsterdam uit bouwafval. De introductie van de factor tijd naast bekende factoren zoals materiaal, techniek, vorm en functie zal leiden tot nieuwe invalshoeken op stedenbouwkundig, architectonisch en technisch gebied. De bestudering van kinetische constructies sluit enerzijds aan bij een architectonische avant-garde, anderzijds bij een zeer praktische behoefte voor bijvoorbeeld de noodopvang van vluchtelingen. Beide toepassingen zijn interessant en kunnen aanvullend zijn op elkaar. Ik heb onderzoek gedaan naar maltechniek voor het lokaal produceren van schaalconstructies in beton, glas, composiet en ijs. Om verschillende redenen is dit te verkiezen boven het produceren van prefab elementen. Dit onderzoek heeft geleid tot baanbrekende projecten, zoals de grootste overspanning in ijs (30 meter), de hoogste toren in ijs (21 meter) en een patent voor het maken van freeform shells met textiele mallen. Deze winter doen we een poging om ons record van hoogste toren in ijs te verbeteren van 21 meter naar 30 meter.

 

Partners

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.